Nagy verseny

Az eladó LEVNO költözteti a raktárt, a szállítás 4-5 napot késik. Köszönöm a megértést.

Áfa és VÁM 2021.1.7-től - eladó

2021. július 1-től a marketplace platformunk lesz felelős az EU-ban a fogyasztóknak szállított, legfeljebb 150 euró értékű szállítmányértékű termékek értékesítésének áfájának beszedéséért, ha az árukat EU-n kívülről szállítják, vagy ha az árukat leszállítják de az eladó nem rendelkezik székhellyel az EU-ban.

Általánosságban elmondható, hogy ha a fentiek valamelyike ​​bekövetkezik, a platform üzemeltetője a tranzakció során kiszámítja és beszedi a vevőtől, és az IOSS elektronikus portálon keresztül befizeti az EU adóhivatalának.

Ha a küldeményt az EU-n kívülről küldik és a vásárlás értéke a fogyasztó számára meghaladja a 150 EUR, a fogyasztó köteles megfizetni az összes áfát és vámot. A szállítási folyamat megkönnyítése érdekében ezeket a díjakat a vételárba beleszámolják, hogy lehetővé tegyék az uniós fogyasztók számára megfizetni az áfát és a vámokat. Az áfát és a vámokat az EU fogyasztói után a fuvarozó ügynöke fizeti az EU-ba való belépéskor. Amikor platformunkon vásárol árut az eladótól, az EU vevő vállalja, hogy a vámeljárásban a fuvarozó ügynöke képviseli őt.

Ez a kötelezettség a 2006/112 / EK irányelv és a 2009/132 / EK irányelvnek a szolgáltatások nyújtásával és távértékesítéssel történő értékesítésével kapcsolatos egyes hozzáadott értékadó-kötelezettségek tekintetében történő módosításáról szóló, 2017. december 5-i (EU) 2017/2455 tanácsi irányelvből következik. "hozzáadott értékadó-kötelezettségek tekintetében történő módosításáról szóló, 2017. december 5-i (EU) 2017/2455 tanácsi irányelvből következik.